Méhek és mézek

Ebben a rovatban most kivételesen két magazint mutatok be, ennek oka pedig az, hogy a téma nagyon hasonló. Először elkészítettünk egy mézes magazint csak úgy kedvtelésből, és szerkesztés alatt jöttünk rá, hogy a méheknek sokkal nagyobb szerepe van világunkban, mint ahogy mi azt hittük. Nem szerettük volna elvonni a figyelmet a méhekről azzal, hogy nagyjából 90%-ban a mézről esik szó. Hiszen ők azok a kis élőlények, akik a legtöbb munkát vállalják a méz előállításában, de talán még nagyobb befolyásuk van bolygónk szépségére. A szakértők megerősítették, hogy a méh a világ legfontosabb élőlénye, hiszen nem csak a mézet köszönhetjük neki, hanem azt is, hogy egy gyönyörű, élhető bolygón élhetünk. Nézd csak meg az alábbi képet. Az elsőn így néz ki földünk jelenleg – a méheknek köszönhetően, a másodikon pedig egy méhek nélküli világ mutatkozik meg. Ugye jól látható a különbség?


A fotó forrása: tuku / Pixabay,  icon0.com / Pexels; BRIGHTSIDE.ME


Fentiek miatt döntöttünk úgy, hogy a MÉZ VILÁGA magazin mellé készítünk egy testvér magazint is, MÉHEK VILÁGA néven, így igazából mindenki jól jár.


Mi a különbség a két magazin között?

  • A MÉZ VILÁGA az, ami kb. 90%-ban a mézről szól. Elmondjuk, milyen fontos vitaminokat, ásványi anyagokat találhatunk a mézben; hogyan tudjuk feldolgozni és eladni. Eláruljuk, milyen egészségügyi kockázatokkal nézhetünk szembe méz fogyasztásakor, és hogyan vehető észre az, ha hamis mézzel van dolgunk. Megismerjük az összes méhészeti terméket, és mézes sütemények receptjét is megosztjuk az oldalon. S persze még sok más információ is közlésre kerül.
  • A MÉHEK VILÁGA a fenti magazinnal ellentétben 90%-ban a méhekről szól. Ezen az oldalon elmondjuk, miért a méh a világ legfontosabb élőlénye, és különlegesen szép méhfajtákkal is megismertetjük az Olvasót. Kiderül, kik azok a hírességek, akik rengeteget dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a méhek kihalását. Eláruljuk, hogy a méheken kívül kik felelnek még a virágok beporzásáért. Sok más érdekességről is szó esik az oldalon.

 

Ne csak olvass, töltsd fel Te is az írásaidat!

Csatlakozz szerkesztő-cikkíró csapatunkhoz, közösségünkhöz egy saját ingyenes magazinnal!

 

Hogyan tudsz szert tenni egy saját magazinra? Mutatom lépésenként!

1. lépés: Kattints IDE, ha MÉZ VILÁGA magazint szeretnél; kattints IDE, ha MÉHEK VILÁGA magazint szeretnél! (Mindkét magazint kérheted.)

2. lépés: Töltsd ki a kért adatokat: név, jelszó, email cím. Domain névhez válaszd ki a Neked tetszőt. Például agota (így, kisbetűvel írd, ne használj ékezeteket, tehát ha a választott domain név Ágota, akkor csak ezt írd be: agota).

3. lépés: Pipáld ki a két négyzetet!

4. lépés: Nyomj rá az Igénylés gombra!

5. lépés: Kapsz majd egy levelet, ahol meg kell erősítened az Igénylést. Nézd meg a Spam, Promóciók mappákat is, mert sokszor oda érkeznek a levelek, főként gmail-es postafiók esetén.

6. lépés: Várd meg, míg aktiválják a magazinodat. Erről tájékoztatást kapsz a megadott email címedre.

7. lépés: Amint aktiválták a magazinodat, be tudsz jelentkezni, és máris töltheted fel az írásaidat. A webirodádban a Kérdések-Válaszok (sötétszürke háttér, jobb oldalon) menüpont alatt megtalálod a segítséget a szerkesztéshez.


A két magazin EGYÜTT ad ki egy egészet, ezért érdemes mindkettőt látogatni.

Itt érhető el a MÉZ VILÁGA; kattints ide! S itt találod a részletes szerkesztési útmutatót hozzá: kattints ide!

Itt érhető el a MÉHEK VILÁGA; kattints ide! S itt találod a részletes szerkesztési útmutatót hozzá: kattints ide!